Adidas sale, online kopen

Adidas hardloopschoenen heren

Adidas Hardloopschoenen, over het bedrijf en bekende atleten

Adidas hardloopschoenen, Adidas is van oorsprong een Duits bedrijf uit Herzogenaurach. Het bedrijf werd opgericht in 1949 en werd vernoemd naar de oprichter Adi (Adolf Dassler). Er gaat een bijzonder verhaal vooraf aan de oprichting van Adidas. De broers Rudolf Dassler en Adolf Dassler begonnen al in 1920 met het maken van schoenen. Beide broers werden in 1930 met de opkomst van Adolf Hitler lid van de nazipartij. Rudolf Dassler werd als fanatieke nazi gezien en later ook door het Amerikaanse leger gevangen genomen omdat hij verdacht werd van het lidmaatschap van de SS. De geruchten gaan dat niemand minder dan Adolf Dassler, de broer van Rudolf een rol speelde bij de gevangenname door de Amerikanen.

Na vrijlating werd de afstand tussen de gebroeders groter. Rudolf startte het bedrijf Ruda (Rudolf Dassler wat later in 1949 Puma werd. Broer Adolf hernoemde zijn bedrijf naar zijn eigen bijnaam Adi dassler, Adidas. De concurrentiestrijd ging nog jaren voort tussen Adidas hardloopschoenen en het merk van zijn broer Puma.

Bekende atleten die op adidas hardloopschoenen lopen of door adidas werden gesponsord zijn onder andere; Blanka Vlašić (CRO), Jessica Ennis (VK), sprinters Jimmy Vicaut (FRA), Mehdi Baala (FRA), Yohan Blake (JAM), Nickel Ashmeade (JAM), Warren Weir (JAM), Kemar Bailey-Cole (JAM), Kim Collins (SKN), Tyson Gay (VS), Jeremy Wariner (VS) en Haile Gebrselassie (ETH).

Adidas sale

Kijk voor meer informatie over het merk op de officiële Adidas website. of op de hardloopschoenen pagina van reebok

Adidas hardloopschoenen heren voor uw loopplezier

Neem voor advies en informatie over adidas hardloopschoenen heren contact met ons op via het contactformulier.